Alapítva 2001-ben
független intelligens műhely
Magunkról
Copyright Geopolitikai Tanács 2010.
A Geopolitikai Tanács mind az EU Bizottság, mind a parlamenti országos hatáskörű szervezetek listájának regisztrált tagja.
Lehetőségünk van a jogszabályok előzetes megismerésére.
Részt veszünk az Amerikai Kereskedelmi Kamara magyarországi lobby-tevékenységében.
A Geopolitikai Tanács 2001-ben jött létre, mint civil elemzőközpont. Elsősorban versenyképességi, politikai és stratégiai kutatásokat, geopolitikai elemzéseket készít. Konferenciákat, szemináriumokat szervez, előadásokat tart kül-, és biztonságpolitikai kérdésekben. Vállalja kockázatelemzések elkészítését és a feltárt üzleti kockázatok kezelését. Elkötelezett híve a transzatlanti kapcsolatoknak.
A Tanács 2003-ban alapítványi formát vett fel, és ezzel egy időben a Fővárosi Bíróságtól elnyerte a közhasznú minősítést. 2004-től szerepel a Parlament országos hatókörű társadalmi szervezetek listáján. Rendszeres látogatója az Európai Unió Parlamentjének és más szerveinek. Felügyelő Bizottságának három tagja közül egy mindig gyakorló nagyvállalati belső ellenőr, míg a pénzügyeket auditor felügyeli.
A Tanács meglapította a Magyar USA Központot és az Afrika Központot, amely részkutatásaival az egész Geopolitikai Tanács működését segíti. 2004-ben alakult meg a Tanács égisze alatt a CSR, továbbá a Közép-Ázsia, valamint a NATO Központ. Az Alkalmazott Kockázatelemzési Egység valamint a Fund Raising - Pályázati Egység a Tanácson belüli és kívüli szakigényeket elégít ki. 2007-ben jött létre a Magyar Német Biztonságpolitikai Központ, valamint a Virtuális Tér Kutatóközpont. 2008-ban indult útjára a Magyar–kanadai Biztonságpolitikai Együttműködés, 2009-től civil felügyelői rendszerrel segíti elő a közpénzek hatékonyabb felhasználását.
Az Alapítvány a kül-, és biztonságpolitikai tudományos eredményeit egyrészt a GeoFocus on-line tudományos szaklapban és a Műhelytanulmányok sorozatban publikálja, másrészt szakértői közreműködésével közvetlenül is a média rendelkezésére bocsátja. 2004 év végén a Tanács együttműködési szerződést kötött az MTV-vel. Figyelemmel kíséri és évente elismerő oklevéllel tűnteti ki a külföldi és a hazai külpolitikai újságírást.
A Geopolitikai Tanács Közhasznú Alapítvány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az elemzései minél megalapozottabbak legyenek, minőségpolitikája kötelezővé teszi a lehető legteljesebb elemzést és annak maradéktalan közlését a megrendelővel.
A Kuratórium elnöke:
A Kuratórium tagjai:
Fekete László 
Kolostori Gábor
Dr. Pásztory Balázs
Auditor:
Dobos László